Lajitteluohjeet

 

Lajittelu on tärkeä osa jätehuoltoa ja sen tavoitteena on saada jätteet uusiokäyttöön. Jätteiden lajittelu aloitetaan jo jätteen syntypaikalla, kuten esimerkiksi taloyhtiöiden, kauppojen, teollisuuden ja omakotitalojen lajittelupisteillä. Sen jälkeen jätteet kuljetetaan jätteenkäsittelylaitoksellemme, jossa jätteen lajittelua jatketaan automatisoidulla prosessilla.

Prosessissa jäte jakaantuu entistä useampiin jätejakeisiin, kuten eri kuituihin, muoveihin, metalleihin jne. Syntyneet fraktiot ovat raaka-ainetta eri teollisuuden aloille. Paperista esimerkiksi valmistetaan uusiopaperia, metalleista teräslaatuja ja eri muovilaatuja käytetään uusiomuovituotteiden valmistuksessa.

Sivun vasemmassa reunassa näet valikon, jossa on yleisimpien jätejakeiden lajitteluohjeita. Lisätietoa ja apua lajitteluun saat ottamalla yhteyttä asiakaspalveluun.

Lajittelemalla säästät jätehuoltokustannuksissa. Meiltä löytyy eri jätejakeille omat keräysvälineet, jotka merkataan jätemateriaalin mukaisella lajitteluohje-tarralla. Tämä helpottaa lajittelua jätteen syntypaikalla.

Keräysvälineitä pääset katsomaan palvelut välilehden alta kohdasta tuotteet.